Home / Reflexzontherapie

Reflexzontherapie

Reflexzonetherapie

Er stromen allerlei vloeistoffen door het lichaam zoals water, bloed, lymfe, gewrichtsvloeistoffen, hersenvloeistoffen ed. Ook stroomt er energie door het lichaam. Tijdens een voetreflexbehandeling wordt gebruik gemaakt van die energie. Er wordt gebruik gemaakt van de verschillende energiepunten en energiebanen waardoor de energie stroomt.

In de voeten zitten allerlei gebieden die corresponderen met andere delen van het lichaam. De voet weerspiegelt ons hele lichaam. Zo heeft iemand met lange armen ook een lange armzone op de voet. De linker voet weerspiegelt de linker kant van het lichaam en de rechter voet de rechter kant. Aan de voetzool bevinden zich inwendige organen zoals maag, darmen, longen, hart, nieren, bijnieren. Bovenop de voet bevinden zich zachtere delen zoals de buikspieren, galblaas en bronchiën, onderste lymfewegen en schildklier.

Voet Reflexzontherapie
Voet massage

Uit balans

Als er een deel van het lichaam uit balans is dan is dat terug te vinden op de corresponderende reflexzone op de voet. Een Gevoelige darm is voelbaar aan de darmzone van de voetzool. Hoofd, kaak, oor en oogklachten kunnen traceerbaar zijn aan de tenen. Druk geven op een bepaalde zone aan de voet doet iets met de energie van desbetreffend gebied in het lichaam waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Hierdoor kan de pijn op de drukplek zelf verminderen en/of verdwijnen om uiteindelijk op het corresponderend gebied in het lichaam te verminderen en/of te verdwijnen. Op deze manier kunnen klachten in het lichaam via de reflexzones op de voet behandeld worden. Reflexzone therapie richt zich op het opsporen van onderliggende oorzaken, zodat de behandeling effect heeft en het lichaam zelf zijn natuurlijke balans hervindt.

Afspraak maken?

Praktijk Lemnisca